Sona v Australii

Thursday, October 18, 2007

Den v Dreamworldu

Jelikoz cekam na vizum a nemuzu zatim pracovat, mam ted v podstate prazdniny. Prestoze jsem tu jiz temer dva roky, teprve dneska se mi nekoho podarilo premluvit k navsteve posledniho zabavniho praku. Uz jsem zvladla Wet'n'Wild, Movie World, Seaworld, Australian Outback Spectacular a dneska konecne take Dreamworld. Vsechny ty parky jsou tady v okoli, takze to pro nas neni nijak zvlast daleko. A listek jsme si s Astrid koupily u Alese ve skole, takze jsme kazda usetrila pres $20! No a Ales nesel, protoze musel do skoly!

Nase prvni atrakce byla horska draha a hned po ni dalsi, ktera byla tak trochu jina - misto ve vozicku se tam sedi na motorce! Asi takhle...

A jede to pekelnou rychlosti a klopi to zatacky, takze stesti ze jsme na to sly jeste pred obedem. Po obede jsme si daly jen detskou atrakci (jen tak mimochodem to tak pohodovy nebylo a deti z toho musi byt pekne vyklepany!). Dreamworld ma takzvanou velkou 6, coz je sest velkych atrakci - ty dve horske drahy co jsme jiz zvladly, lavici (ktera vyla mimo provoz - nastesti :-), volny pad (na ktery jsem si ani ja ani Astrid netroufly), vez teroru a takzvany parat.

Parat ve stavu klidu nevypada nijak zakerne. Tak jsme se na to vrhly - no mohlo nam byt podezrele, ze tam nebyla vubec zadna fronta, ale z toho jsme se jeste v tu chvily radovaly...

Kdyz se s nama ale parat zacal houpat a toci zaroven, uz to nebylo nic moc a jakmile jsem u toho jeste byla hlavou dolu tak uz mi bylo uplne spatne! Byla to pekne zakerna atrakce, po ktere jsem si msela dat 10 minut oddechu ve stinu v sedaci pozici!

Tohle je ta vez teroru. Nemam tuseni jak je to vysoky - ale hodne. Tam nas v takovem malem vozicku vystrelili nahoru. Jede to tak rychle, ze cela atrakce je za vama behem 15 vterin. A jediny co vidite je modry nebe. Tohle zespoda vypada tak strasidelne, ze jsme kolem toho celej den chodily a nemohly se rozhodnout jestli do toho pujdem nebo ne... Pak se nam to tak libilo, ze jsme na to sly dokonce 2x.

Odpoledne jsme stihly jeste navstivit dum Velkeho Bratra. Musim rict, ze v televizi to vypada daleko vetsi. A ja bych tam jako soutezici asi neprezila ani 2 dny.

Tady jsme s Astrid v kuchyni Velkeho Bratra.

Cestou z domu Velkeho Bratra jsme narazily na silnici na takovouhle ceduli! To me teda podrzte - tygri v Australii?


No ale v Dreamworldu vazne jsou! Tenhle teda neni pravej, ale je v zivotni velikosti.


Tehnlhe uz pravej je. Je to tygr Bengalsky, jmenuje se Taj a to ze je bily je dano v genech - neco jako kdyz jsou lidi blond a maji modre oci...
Taj je skvele vycvicenej, takze nam ukazal, jak dokaze ve skoku ulovit kousek masa!

Krome velkych tygru maji v Dreamworldu take dve 6-ti mesicni mladata! Nekolikrat denne je pripnou na voditko a prochazeji s nima cely park. My je teda prosvihly a videly jsme je jen ve vybehu, ale i tak jsme z nich byly uneseny!

Tak to je vse. Mejte se krasne, ja zas neco pridam az budu delat neco zajimaveho. Zitra jedu opet na kone za Waynem - uz bylo na case, kvuli konske chripce byly vsechny staje (a stale jeste vetsina je) zavrene! Tentokrat jedeme do Lightning Ridge, kde ma Wayne svuj pozemek - jen tak mimochodem temer 4000 akru, coz pry je asi 20km ctverecnich! Tak to si zajezdime, uz se tesim!

Tak pa

Soňa

0 Comments:

Post a Comment

<< Home